IJs en Milk Shakes

IJs en Milk Shakes

Categorie
Retail
Adverteerder
McDonald's Nederland
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2011
Paginanummer
474

Doelstelling

Realiseer een stijging van de verkopen van ijs en milkshakes door te laten zien dat je ook voor ijs en milkshakes bij McDonald's aan het juiste adres bent.

Doelgroep

Jong volwassenen en families met kinderen.

Concept

McDonald's heeft een uniek en hoogwaardig ijs- en milkshake assortiment (McFlurry en Milk Shake). Hierin zit nog veel potentie; Nederlanders houden immers van zuivel. Het merk is echter nog niet top-of-mind bij consumenten wanneer ze zin hebben in ijs of milkshakes. Daarom laten we zien dat McDonald's niet alleen het typische hamburgerrestaurant is, maar dat er ook constante variatie en vernieuwing zit in het McFlurry- en Milk Shake aanbod. Dit maken we gedurende het hele jaar zichtbaar door de nieuwe smaken structureel te communiceren als vast onderdeel van reguliere McDonald's campagnes. Nu we de bekendheid van het assortiment hebben vergroot, kunnen we op geloofwaardige wijze de positionering van McDonald's als ijs- en milkshake bestemming verder laden. Vlak voor de zomer wijden we een campagne volledig aan McFlurry's en Milk Shakes: een primeur voor McDonald's. Het creatieve idee is: 'met de zomer in aantocht, grijp je alles aan voor een ijsje'. De TV-commercial dramatiseert dit gegeven. Ook de andere media spelen in op het verlangen naar de zomer dat mensen in het voorjaar bezighoudt. Door een campagne te voeren over ijs en milkshakes op het moment dat iedereen daar weer zin in krijgt, maximaliseren we succesvol de relevantie van het aanbod en kapitaliseren we op het impulseffect van het te verwachten mooie weer.

Media- en middelenstrategie

Een lange-termijn strategie, gecombineerd met een piekmoment, brengt het ijs- en milkshake assortiment van McDonald's definitief tussen de oren en ogen van de consument. Structurele en relevante productcommunicatie door het jaar heen bouwt de bekendheid van het aanbod op. Een volledige campagne, gewijd aan dit zeer specifieke deel van het McDonald's assortiment, geeft het laatste zetje. McDonald's is niet meer weg te denken uit de ijs- en milkshake markt.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken