Grohe Ocean Race

Grohe Ocean Race

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
Grohe Nederland
Bureau
BVH Groep
Jaar
2007
Paginanummer
44

Winnaar 2007

Doelstelling

GROHE levert diverse sanitaire producten zoals badkamerkranen, douches, inbouwelementen en spoelsystemen. Met communicatie moeten alle productintroducties, activiteiten en promoties gedurende het jaar op een verrassende, eenduidige en professionele manier gecommuniceerd worden. Passend binnen de emotionele lading van de merkbelofte ‘GROHE. Enjoy water.’

Doelgroep

Primair: een selecte groep Nederlandse badkamershowrooms. Secundair: eigen buitendienstmedewerkers.

Concept

Binding in de vorm van een crossmediagame: een virtuele oceaanrace rond de wereld. De deelnemers krijgen per showroom een digitale zeilboot, waarmee volgens een vast parcours rond de wereld wordt gezeild. Door actieve participatie, zoals het reageren op berichten, het spelen van games en het meedoen aan product- of promotieacties kunnen de deelnemers hun opponenten voor blijven. In het spel worden steeds op een interactieve en luchtige manier (traditionele) doelgroep een ongebruikelijke aanpak. Het spel wordt daarom zeer toegankelijk en laagdrempelig gehouden. Buitendienstmedewerkers kunnen te allen tijde geraadpleegd worden voor extra hulp en ondersteuning. Zij worden eveneens ingezet om zoveel mogelijk relaties te werven voor deelname. Met behulp van het spel worden klantrelaties verder versterkt.

Media- en middelenstrategie

De inzet bestaat uit een direct mail teaser, een follow up mailing met uitleg en informatie om in te kunnen schrijven via een speciale online inschrijfsite. Verdere interactie wordt op regelmatige basis gestimuleerd via ansichtkaarten, emailberichten, sms-berichten, online games en 1-op-1contacten.

Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken