Glasvezel of kabel? Met Ziggo bent u klaar voor de toekomst.

Glasvezel of kabel? Met Ziggo bent u klaar voor de toekomst.

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
ZIGGO
Bureau
RAPP Amsterdam
Jaar
2013
Paginanummer
170

Doelstelling

Volgens glasvezelaanbieders heeft glasvezel de toekomst. Met deze boodschap wordt agressief campagne gevoerd. Ziggo neemt haar klanten in bescherming en wil dat ze goed geïnformeerd de juiste beslissing kunnen nemen en niet klakkeloos overstappen.

Doelgroep

Alle klanten van Ziggo in gebieden waar glasvezelaanbieders binnenkort actief worden of nu al zijn.

Concept

Aan het bureau de taak om de houding van Ziggo klanten zodanig te beïnvloeden, dat ze zich kritischer opstellen ten opzichte van glasvezel en daardoor bewuster kiezen. En klant blijven van Ziggo. We namen klanten van Ziggo stapsgewijs mee in de beeldvorming over de diensten via kabel en glasvezel. De campagne werd in drie fasen ingedeeld, met als belangrijkste key response: met kabel van Ziggo ben je net zo goed klaar voor de toekomst als met glasvezel. Fase 1. Je hebt meer in huis dan je denkt; zelfs de grootste familie van Nederland is met de vele mogelijkheden van kabel van Ziggo klaar voor de toekomst. Fase 2. Wat je al hebt, heb je niet nodig: overstappen is dus overbodig. Fase 3. Haal alles uit de kabel met de kracht van Ziggo.

Media- en middelenstrategie

Hyperlokaal relevant zijn op het juiste moment, daar draait het om. Alle uitingen zijn afgestemd op de fase van glasvezelontwikkeling waarin een gemeente zich bevindt (i.e. geruchtenfase, vraagbundelingsfase, uitrolfase). Deze crossmediale campagne kent een grote diversiteit aan 1-op-1-, digitale-, social-, fysieke-, guerrilla- en ATL middelen die Ziggo klanten meenemen op de reis om bewust te kiezen voor de kracht van Ziggo.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken