Euroknallers

Euroknallers

Categorie
Retail
Adverteerder
McDonald’s Nederland
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2012
Paginanummer
442

Doelstelling

Verhoog de bekendheid en verkopen van Euroknallers. Houd daarmee de bezoekersaantallen op peil ondanks de crisis, en vergroot het marktaandeel.

Doelgroep

Alle Nederlanders die de gevolgen van de crisis voelen.

Concept

Door minder drukke stadscentra en dalende bezoekintentie is trekkracht voor McDonald's extra belangrijk. Daarom kapitaliseert McDonald's juist nu op de bekendheid, laagdrempelige prijzen en lekkere producten van Euroknallers door assortiment, campagneconcept en mediastrategie te vernieuwen. McDonald's creëert een sterker assortiment door twee populaire producten toe te voegen aan het Euroknallers platform (McKroket en Chili Chicken) en door binnen Euroknallers meer variatie in prijs te bieden (1, 1 Euro 50 of 2 Euro). Een nieuwe campagne positioneert het platform relevanter dan ooit door aan te sluiten bij behoeftes van nu: Met Euroknallers haal je het maximale uit je Euro.

Media- en middelenstrategie

Voor het eerst sinds jaren wordt TV ingezet om het vernieuwde platform breed onder de aandacht te brengen. Twee nieuwe commercials laten zien dat je dankzij Euroknallers rijker bent dan je denkt. Bij McDonald's kun je immers al voor weinig geld, lekker eten. Strakke abri's en masten met aantrekkelijke producten bevestigen die boodschap. De consistente stijl met een duidelijk prijssignaal leidt tot onmiddellijke herkenning. Inzet langs straten en snelwegen is gericht op conversie en een directe bezoekprikkel. Mobile bannering in dezelfde typische Euroknallers-stijl leidt je naar het dichtstbijzijnde McDonald's restaurant en zorgt zo voor extra impuls. De campagne zorgt ervoor dat de al grote bekendheid van Euroknallers nog verder groeit: meer mensen dan ooit kennen nu deze betaalbare producten. Er worden meer Euroknallers verkocht dan ooit: ruim 25% meer dan in het voorgaande jaar. Zo stelt McDonald's haar trekkracht tijdens de crisis veilig: in een krimpende markt bezoeken meer mensen een McDonald's restaurant. Het marktaandeel stijgt daarmee met index 110.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken