Essent levert.

Essent levert.

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Essent
Bureau
ETCETERA
Jaar
2010
Paginanummer
312

Nominatie 2010

Doelstelling

Essent positioneren als dé energiedienstverlener en daarmee een meer onderscheidende positie in de markt creëren. Tevens de nieuwe merkwaarden laden om een sterkere merkvoorkeur bij huidige en potentiële klanten te bewerkstelligen.

Doelgroep

Met de campagne richt Essent zich op een brede doelgroep: particulier en zakelijk Nederland. Tevens andere externe stakeholders en eigen medewerkers. Daarom startte de campagne met een interne kick-off. Naast drie grote B2C campagnes en twee B2B campagnes (gericht op het mkb en grootzakelijk) is er ook een corporate campagne gelanceerd.

Concept

'Essent levert' is de overall propositie van de nieuwe campagne. Essent is niet alleen de grootste producent van (groene) energie in Nederland, maar wil zich ook primair profileren als dé energiedienstverlener. Essent levert toegevoegde waarde voor haar klanten met slimme diensten en producten om zo mee te helpen aan een lagere energierekening. Concreet en tastbaar. Deze dienstverlening is letterlijk verpakt in de box, die als herkenbaar element (maar op verschillende manieren) in de campagnes terugkeert. De campagne probeert op een laagdrempelige, relevante en herkenbare manier de verschillende doelgroepen te bereiken en te raken, door niet te veel te praten maar vooral door te doen. Zo maakt Essent energie 'high interest'. Vaak speelt humor daarbij een belangrijke rol.

Media- en middelenstrategie

Essent heeft allereerst haar nieuwe visie uitgelegd aan de eigen medewerkers. Daarna is de externe kick-off campagne gestart, die de nieuwe pay-off en de box als 'visual device' lanceerde en de visie van Essent uiteenzette. Direct daarna werd het concrete bewijs geleverd met drie opeenvolgende B2C campagnes voor verschillende producten en diensten. Deze werden breed ingezet: above-the-line (tv/online/radio/outdoor/print) en below-the-line via direct mailings, beurzen en events. Parallel hieraan startten via meer doelgroepgerichte kanalen de campagnes voor het mkb en de grootzakelijke markt. Tevens werd een corporate printcampagne gelanceerd.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken