EERLIJK OVER…

EERLIJK OVER…

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
AEGON Nederland N.V.
Bureau
THEY
Jaar
2008
Paginanummer
306

Doelstelling

In een markt waarin het consumentenvertrouwen in verzekeraars grotendeels is verdwenen, AEGON opnieuw positioneren en relevant te maken om daarmee het vertrouwen te herstellen.

Doelgroep

Alle Nederlanders, medewerkers van AEGON, supporters van Ajax en schaatsfans.

Concept

De strategie is gebaseerd op het claimen van dé bron van vertrouwen, te weten eerlijkheid. Dat betekent concreet dat AEGON zaken niet mooier maakt dan ze zijn en op een ontnuchterende of onthullende manier het werkelijke doel communiceert. De pay-off is steeds: eerlijk over .... (het onderwerp van de uiting).

Media- en middelenstrategie

In 2008 is met ‘Eerlijk over ?’ een duurzaam campagneconcept neergezet dat op alle communicatieniveaus is geïntegreerd. Van de interne communicatie, de corporate merkcampagne, de pensioencampagne tot en met advertenties die inhaken op de actualiteit, sponsoring, arbeidsmarktcommunicatie, below the line en online communicatie. De geïntegreerde campagne geeft hiermee sturing aan zowel aan onze identiteit als onze externe positionering. Er is een breed scala aan middelen en technieken ingezet. Door de thematiek en de stijl consequent door te voeren in alle middelen ontstaat er een duidelijke herkenning van het merk AEGON.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken