De LEVEN Collectie

De LEVEN Collectie

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
Cordaid Mensen In Nood
Bureau
Saatchi & Saatchi
Jaar
2007
Paginanummer
372

Doelstelling

Trek de aandacht en motiveer mensen om Cordaid Mensen In Nood financieel te steunen.

Doelgroep

Cordaid Mensen In Nood mikt voor groei in haar inkomsten op een doelgroep die jong en niet-religieus gedreven is. Op mensen die van nature nog niet veel met ontwikkelingshulp hebben.

Concept

Het zijn echte consumptiedieren: winkelen is hun favoriete vrijetijdsbesteding. Aan shoppen en consumeren ontlenen ze een stuk van hun identiteit. Dat is een werkelijkheid waar onze doelgroep mee is opgegroeid. Een werkelijkheid die ook hun kijk op de waarde van geld en goederen inkleurt. Daarom willen we deze mensen confronteren met proporties, Met de waarde van een beetje geld. De decembermaand is bij uitstek een periode waarin mensen druk in de weer zijn met cadeaus. Een maand die draait om samenzijn met geliefden, familie en vrienden. Een moment voor goede voornemens. En daarmee een prima gelegenheid om het delen met anderen relevant en zijn eigenlijk niet meer dan mooi vormgegeven, lege(!) verpakkingen. De cadeaus dragen een boodschap: Jij vindt dit misschien niks, maar het geld dat je besteedt aan dit LEVEN cadeau betekent alles voor bijvoorbeeld iemand wiens huis en hele dorp verwoest is in Peru.

Media- en middelenstrategie

De collectie LEVEN producten worden in een display gepresenteerd in bestaande winkels en in een mobiele winkel die rond Kerst in de randstad toerde. Op Hyves verwezen banners naar een webshop. De insteek en vorm van het idee zijn bewust gekozen om discussie los te maken en redactionele aandacht te trekken. Verder zijn de producten gepromoot in De Telegraaf, via direct (e)mail en op de website van Cordaid. In het TV-programma Life & Cooking werd de LEVEN Collectie in een programma-item belicht.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken