De Kunst van het Verleiden

De Kunst van het Verleiden

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
Cobra Museum voor moderne kunst Amstelveen en de VEA
Bureau
McCann Erickson
Jaar
2007
Paginanummer
368

Doelstelling

De waardering vergroten voor het reclamevak. De perceptie in Nederland is: lachen, oppervlakkig of irritant. Wij gaan aantonen dat reclame veel meer is dan dat.

Doelgroep

Tijdens de zomervakantie willen wij een breed publiek verleiden om naar het Cobra Museum te komen en met name families. Vakidioten zijn ook welkom.

Concept

De tentoonselling wordt HET BEWIJS dat reclame professionele verleidingstechnieken kent. Goede uitingen zijn creatief, artistiek en maken uiteenlopende emoties in mensen los. Reclame is een kunst, de kunst van het verleiden. Wij onderscheiden daarom acht thema’s, vertaald in acht totaal verschillende zalen en sferen: verleiden met een traan; met angst; met fantasie; met schoonheid; met humor; met intelligentie; met beloning; met nieuwe technologieën. Het best Nederlandse werk van de laatste 15 jaar wordt op een zeer opvallende manier hierin getoond: commercials worden geprojecteerd in het water en - emotioneel, verrassend, onderhoudend en interactief - en hiermee een première in de geschiedenis van het Cobra Museum. In 3 maanden tijd komen 6 keer zo veel meer bezoekers naar het Museum dan gemiddeld in dezelfde periode. (gemiddeld 2000 bezoekers per week in plaats van 350.)

Media- en middelenstrategie

Focus op free publicity, vanwege het krappe budget. En op de lokatie zelf: een reuze wortel, die 5 ton weegt, hangt aan de voorgevel van het Museum om de bezoekers naar binnen te lokken. Daarnaast wordt er een Tv-commercial, een radiocommercial en een website gemaakt. Flyers worden in de stad verspreid en overal hangen megaposters en abri’s. Nationale kranten schrijven pagina’s vol, lovend over de tentoonstelling en H.J.A. Hofland, grote schrijver en reclamehater, concludeert in het NRC na zijn bezoek aan het Museum dat er reclamemakers zijn die meer kunnen dat het ten beste geven van de platitudes waarmee we overspoeld worden.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken