DE BETAALBARE MERCEDES-BENZ VITO

DE BETAALBARE MERCEDES-BENZ VITO

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
Mercedes-Benz Nederland B.V.
Bureau
N=5 + KONG
Jaar
2009
Paginanummer
60

Nominatie 2009

Doelstelling

De Vito positioneren als de betaalbare kwaliteitsbestelwagen door opvallende en vernieuwende actiecampagnes waarin korting en prijs een belangrijke rol spelen.

Doelgroep

Mkb-ondernemers.

Concept

De Vito van Mercedes-Benz is veel bereikbaarder dan veel mkb-ondernemers denken. De centrale boodschap van de campagne is de aantrekkelijke prijs-waardeverhouding van de Vito. Met drie opvallende actiecampagnes geven we de hoofdboodschap extra relevantie en haken we aan bij voor de doelgroep herkenbare financiële thema’s die juist in deze tijden van economische crisis essentieel zijn. Zo introduceert Mercedes-Benz als eerste in Nederland de sloopregeling: een extra korting op een nieuwe Mercedes-Benz bestelwagen bij inruil van een voertuig van 10 jaar of ouder. De politiek volgt later met een universele slooppremie. De hele zomer geven we 3 jaar alle onderhoud en reparatie cadeau. Naast een aanzienlijke besparing betekent dit 3 jaar lang geen onverwachte reparatiekosten en het communiceert impliciet ook de kwaliteit van de Vito. In november wordt dagbladadvertentie Sloopregeling

Media- en middelenstrategie

Met advertenties in dag- en vakbladen bereiken we een brede groep ondernemers. Met billboards zijn we goed zichtbaar op de weg, de natuurlijke omgeving van bestelwagens. Opvallende banners en radio op relevante websites, zenders en tijdstippen zorgen voor extra bereik. De ‘Gelukkig nieuwjaar!’-boodschap is ook op tv gecommuniceerd om snel bereik te realiseren bij de brede groep ondernemers. De campagnes zijn ook doorvertaald naar dm, opvallende guerrilla-acties en de showrooms van de Mercedes-Benz bedrijfswagendealers.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken