Blijven er alleen woorden over?

Blijven er alleen woorden over?

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
IFAW
Bureau
Rapp Collins
Jaar
2007
Paginanummer
376

Doelstelling

Het International Fund for Animal Welfare (IFAW) wil haar naamsbekendheid vergroten. Maar dat bereiken we niet door doodgeknuppelde, bloederige zeehonden te laten zien.

Doelgroep

Alle 16 miljoen Nederlanders.

Concept

Het aantal diersoorten neemt jaarlijks net zo snel af als het aantal charitatieve instellingen toeneemt. De mens is op professionele wijze bezig om het dier van de aardbodem te laten verdwijnen. Willen we daar iets tegen doen, dan moeten we in actie komen. Woorden alleen zijn niet genoeg. Deze campagne laat wilde dieren zien in hun natuurlijke leefomgeving. En dat nemen we héél letterlijk. Want als we niet oppassen, zijn er straks alleen nog maar woorden over.

Media- en middelenstrategie

Loopt daar een olifant - daar bij die boom? Klopt. Maar als je goed kijkt, blijkt het dier uit letters te bestaan. Dit geldt niet alleen voor olifanten, maar ook voor zeehonden en tijgers. De natuurlijke leefomgeving krijgt een logische plek in de media-inzet. Zoals de zebra die we in het holst van de op de Amsterdamse P.C. Hooftstraat hebben geplakt. Of commercials in hun habitat op National Geographic en stoeptegels bij Cannes Lions 2007. Overall ondersteuning komt vanuit print, bioscoop, merchandising en Internet.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken