Back-up Online

Back-up Online

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
KPN Zakelijke Markt
Bureau
N=5 (ism Media Republic)
Jaar
2007
Paginanummer
50

Nominatie 2007

Doelstelling

KPN Zakelijke Markt neerzetten als leverancier van ICT-diensten voor het MKB en het nieuwe portfolio van ICT-diensten met Back-up Online onder de aandacht brengen van MKB-ondernemers.

Doelgroep

Ondernemers in het MKB, met een focus op bedrijven tot 10 medewerkers.

Concept

De producten van KPN Zakelijke Markt ontwikkelen zich volop dankzij de convergentie van telecom en IT. Zo biedt KPN een nieuw portfolio van ICT-diensten voor het MKB. KPN wordt door het MKB echter niet direct gezien als leverancier van ICTdiensten. De individuele producten uit het ICT-portfolio van KPN spreken daarentegen wel aan en worden ook gezien als passend bij KPN. Daarom is gekozen om één van de ICT-oplossingen van KPN - Back-up Online - centraal te zetten in de campagne. Met Back-up Online halen ondernemers verloren bestanden snel weer terug; alle bedrijfsgegevens zijn veilig opgeslagen in de datacenters van KPN. De campagne speelt in op de behoefte KPN. Op kpn.com/ict staat een helder en volledig overzicht van alle ICT-diensten. In de campagne is de online back-up letterlijk verbeeld als ‘KPNdubbelganger’ die je altijd bij je hebt en ingrijpt als dat nodig is. Dit sterke en herkenbare beeld communiceert de propositie op een eenvoudige en krachtige wijze.

Media- en middelenstrategie

Om het nieuwe ICT-portfolio voor het MKB op de kaart te zetten is gekozen voor een multimediale aanpak met TV en internet als hoofdmedia. TV is het meest effectieve en efficiënte middel om propositiebekendheid te realiseren. Internet biedt op een interactieve en eigentijdse manier verbreding en verdieping. Met outdoor en print in vakbladen creëren we een gevoel van omnipresence. Op radio en in dagbladen communiceren we de ICT-diensten op actiematige wijze. Online zijn tevens banners, een viral en e-dm’s ingezet. Ook is de campagne doorvertaald naar dm, pr, de winkelvloer en interne communicatie.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken