Amstel 140 jaar

Amstel 140 jaar

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Amstel
Bureau
Doom&Dickson
Jaar
2010
Paginanummer
294

Doelstelling

140 jaar Amstel, een mijlpaal met een geweldige kans om de rijke historie van Amstel op een spraakmakende manier onder de aandacht brengen. We willen dit jubileum samen met alle Amstel drinkers, trouwe fans of incidentele drinkers, vieren. Doelstelling van de 140 jaar campagne is om authenticiteit in combinatie met de merkwaarden 'vriendschap' & 'samen bierdrinken' te versterken. Want tussen alle tijdelijke trends door is de kern waarop Amstel draait nog even relevant als in 1870.

Doelgroep

No-nonsense mannen. Echte bierdrinkers, loyaal aan hun favoriete merk. Houden van hun bekende sociale omgeving en de Nederlandse levensstijl.

Concept

De karakteristieke Amstel 'vaas', is sinds jaar en dag hét gezicht van het merk en daarom held van de campagne. In de hoofdfilm zetten we dit unieke bierglas, als echte jubilaris, letterlijk in het middelpunt van de belangstelling. Na een lofzang op Amstel en de momenten waarop Amstel er altijd bij was en nog steeds is, proosten we op 140 jaar 'Ons Bier'. Het jubileum van 'Ons Bier' vieren we door Amstel liefhebbers iets speciaals te bieden dat tevens de merkauthenticiteit versterkt. Hoe kan dat beter dan met echte collectors items? We brengen het Amstel jubileumboek uit, met alle historische feiten. Introduceren Amstel-Jubileumvazen, retro flesjes en geven bij elk krat een shirt weg met jaren '50 Amstel reclameprint. Deze actie jagen we aan met twee tag-ons, die laten zien hoe Amstel fans voor de supermarkt bivakkeren om zo'n uniek shirt te bemachtigen. Tenslotte, mag iedereen op Hyves stemmen voor de verkiezing van Nederlands favoriete Amstel commercial.

Media- en middelenstrategie

Via een geïntegreerde aanpak, waarbij Amstel drinkers via TV, print, in-store en online worden geactiveerd, claimen we op daadkrachtige wijze het gedenkwaardige moment en daarmee de authenticiteit van Amstel. Met spraakmakende collectors items laat Amstel zien dat zij trots is op haar historie, maar geven we de fans ook de middelen om dit uit te dragen. Uiteindelijk is en blijft Amstel, 'Ons Bier'.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken