Aangifte met DigiD

Aangifte met DigiD

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
Belastingdienst
Bureau
S-W-H
Jaar
2007
Paginanummer
366

Doelstelling

Belastingplichtigen laten weten dat ze hun elektronische aangifte alleen met een DigiD-code kunnen ondertekenen.

Doelgroep

Particuliere belastingplichtigen (3,9 miljoen) die voorheen hun elektronische aangifte zelf hebben ingevuld en deze ondertekende met een zogenaamde digitale handtekening.

Concept

In plaats van vanuit een verplichting te communiceren; “de overheid legt mij wat op”, staat het gemak van een DigiD-code centraal; “handig dat je daar al je overheidszaken inclusief belastingen mee kunt regelen”. ‘Het Gemaks Lab’, de fictieve denktank van de Belastingdienst, heeft deze benadering in communicatie verder uitvergroot. Opnieuw hebben ze weer een idee bedacht om deze boodschap zo helder mogelijk over te brengen. Net als reclames van schoonmaakmiddelen vertellen ze dit keer dat ook een DigiD-code een significante verbetering is, die het voor de burger ‘makkelijker’ maakt.

Media- en middelenstrategie

De campagne draait om het gemak van een DigiD-code. Het Gemaks Lab laat dit in diverse middelen zien. Op tv wordt DigiD neergezet als een significante verbetering, op radio wordt duidelijk dat je m.b.v. de DigiD-code probleemloos aangifte kunt doen en online worden op diverse sites serviceloketten geopend waar je makkelijk de DigiD-code kunt aanvragen. Vlak voor 1 april, de uiterste aangifte datum, is er een dwingendere IM campagne geplaatst om mensen op de urgentie van het aanvragen van de DigiD-code te wijzen, zodat ze op tijd hun belastingaangifte kunnen doen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken